Ouderraad en daad

De ouderraad (OR) van WereldWijs bestaat uit ouders en verzorgers van onze leerlingen. Zij ondersteunen ons team bij allerlei activiteiten. Vaak bijzondere activiteiten, die veel tijd en voorbereiding vragen. Tijd die de leerkrachten gewoon aan het geven van onderwijs moeten besteden. De ouderraad zorgt ervoor, samen met de eventmanager en enkele leden van het team, dat de organisatie en de uitvoering vlekkeloos verlopen.
 

Omtovenaars

In september begint de ouderraad bijvoorbeeld al met de voorbereiding van het sinterklaasfeest, al snel gevolgd door het kerstfeest. Naast deze twee grote projecten/thema’s organiseren we ook een schoolbrede projectweek. Dan wordt de school omgetoverd in de sfeer van het projectthema. De ouderraad helpt ook bij het organiseren van de afsluitende tentoonstellingsavond. Daar kunnen ouders en familie genieten van de vele werkstukken, versieringen en het themamateriaal dat door onze leerlingen is gemaakt en verzameld.

 

Helpende handen

  • Alle kinderen gaan elk jaar weer op schoolreis. De leerkrachten verzorgen de voorbereiding en organisatie. De kosten van de bussen, entreekaartjes en eventueel iets lekkers te eten of drinken worden door de ouderraad geregeld.
  • Ook tijdens de Kinderboekenweek is hulp van de OR zeer welkom.
  • Komt de schoolfotograaf langs? Dan is de ouderraad van de partij om de helpende hand te bieden en alles vlot te laten verlopen.
  • Aan het eind van het schooljaar neemt groep 8 afscheid. De ouderraad zorgt dan voor een hapje en een drankje.

 

Kortom: de OR zorgt ervoor dat WereldWijs niet alleen een plek is om te leren, maar waar ook leuke dingen gebeuren in een omgeving die er fantastisch uit kan zien. Zo gaan onze leerlingen met extra veel plezier naar school.

De Ouderraad vergadert ongeveer om de zes weken over alle lopende en nieuw op te starten activiteiten. Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.