"Als er geen zwaartekracht zou zijn, stond ons haar dan omhoog?"

Wat voor een school is WereldWijs?

Basisschool WereldWijs (voorheen de Jutter) in Noordwijk maakt deel uit van stichting OBODB (Openbaar BasisOnderwijs Duin- en Bollenstreek). Hieronder vallen 11 openbare basisscholen met 16 vestigingen in de Duin- en Bollenstreek. Op al deze basisscholen, elk met hun eigen karakter en sfeer, is ieder kind welkom. Op een OBO-school draait het om Kennis, Invloed, Netwerk, Diversiteit. KIND dus. Wilt u meer weten over OBODB? Lees verder of stel uw vraag.

 

Goed onderwijs en zelfontplooiing

Binnen WereldWijs hebben we natuurlijk ook onze eigen missie en visie opgesteld. Op onze school respecteren we iedereen en hebben we aandacht voor de verschillen én overeenkomsten tussen leerlingen. Wat maakt ieder kind anders? Wat delen we juist samen? Hier voelt ieder kind en iedere leerkracht zich thuis, ongeacht de sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. We reizen samen en vinden de reis net zo leuk en belangrijk als de bestemming.

Drie belangrijke basisbehoeften

Er staan drie basisbehoeften centraal, als fundament onder een gezond pedagogisch klimaat. Ze zijn essentieel voor goed onderwijs en zelfontplooiing. En dat is precies waar we ons bij WereldWijs tijdens al onze ontdekkingsreizen hard voor maken.

1. Competenties in je koffer

Ieder mens heeft behoefte aan grip op de wereld. Als kinderen het gevoel hebben de wereld aan te kunnen, dan is leren leuk en naar school gaan fijn. Wij willen kinderen goed voorbereiden en zorgen dat de juiste bagage in hun tas, koffer of rugzak zit.

2. Relatie met alle reizigers

Iedereen kind, ieder mens wil erbij horen. Voelen dat anderen met hem of haar om willen gaan. Ertoe doen en meetellen is noodzakelijk voor een actieve en gemotiveerde leerhouding en een open blik. Dus maak kennis met je reisgenoten.

Wereldwijs

3. Autonomie als kompas

Hoe fijn is het om je eigen leven in te richten zoals jij dat wilt? Daar hoort bij dat je zelf beslissingen neemt en verantwoordelijkheid draagt. Dat je gewoon jezelf kunt zijn. Dus volg je eigen route om op je bestemming te komen.

De schooltijd is een bijzondere wereldreis. Bij ons wordt ieder kind WereldWijs.