Onze nieuwe naam

Onze nieuwe naam

Op dinsdag 31 augustus jl. hebben wij onze nieuwe naam bekendgemaakt. Obs de Jutter is nu obs WereldWijs!

En bij de nieuwe naam hoort natuurlijk een compleet nieuwe uitstraling die aansluit bij de kernwaarden en de onderwijsvorm van de school. De schooltijd is een bijzondere wereldreis. Bij ons wordt ieder kind WereldWijs. 

Onderwijs

Onze school stond jarenlang bekend om zijn hoogbegaafdheidsonderwijs. Die expertise is nog steeds aanwezig, maar onze werkwijze is veranderd. We richten ons op de executieve functies van leerlingen. Met meer grip op de doe-processen in het brein, waardoor ze doelgerichter kunnen leren en presteren. Wij geven kinderen ook extra ondersteuning in vaardigheden die zij nog niet beheersen, zoals leren leren, samenwerken, plannen en omgaan met faalangst.
 

Samen op reis

Elk kind is uniek. En elk kind verdient zoveel mogelijk kansen om zich te ontplooien. Daarom geloven we dat school een veilige plek moet zijn, met alle ruimte voor plezier, ontdekken en uitdagingen. Waar samenwerken, eigen verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen belangrijke bagage zijn. Zo werken we aan een reisgezelschap van gelukkige, leergierige, gemotiveerde en sociaal vaardige leerlingen.
 

Feestweek

De nieuwe naam moet natuurlijk gevierd worden. Tijdens de feestweek staan diverse activiteiten gepland zoals een vossenjacht, spelletjesdag en een rommelmarkt voor de buurt. En als kers op de taart een schoolreisje naar Diergaarde Blijdorp op 9 september.

© Foto Arie van Dijk

Archief